joi, 27 martie 2008

Ministerul Învăţământului face reforme!

Tocmai citeam pe un site că Ministerul Învăţământului vrea să modifice regulamentul şcolar şi să înlocuiască şedinţele cu părinţii (la care nu prea vin părinţi), cu o simplă audienţă cu părinţii, doar cu câte un părinte deodată, nu cu toţi ca la vechile şedinţe, ca să nu se simtă părinţii umiliţi de ceea ce spune diriginta.

De asemena se vrea scoaterea pedepsei cu scăderea notei la purtare. Ca să fie mai clar ce vreau să zic, o să o citez pe doamna secretar de stat, Svetlana Preoteasa:
Nota este pentru reflectarea cunoştinţelor, nu pentru a-l sancţiona [pe elev] că nu a fost cuminte în timpul orei, sau a mestecat gumă sau a spart geamul

În loc de clasica pedeapsă cu scăderea notei la purtare, se vrea introducerea excluderii din şcoală pentru un anumit nr de zile şi adunarea acestor zile bineînţeles. Când se adună 14 zile (2 săptămâni), elevul(a) riscă exmatricularea.

Scuze de lunga pauză între postări!

Îmi cer scuze dacă v-am făcut să aşteptaţi o vreme, după cum bine ştiţi nu am mai postat nimic de o săptămână, şi nu pentru că nu aş fi avut subiecte, dar a trebuit să îmi reinstalez windowsul şi până am pus totul la punct şi am descărcat iar Firefox 2
(pentru că de pe Internet Explorer nu se vede bine blogul, în sensul că nu apar Ş Ţ Î şi celelalte, ci apare un pătrăţel alb cu margini negre. Şi uite că am găsit un minus pentru Internet Explorer. Mă enervează la culme mai ales versiunea 7, aia care se dă cu Windows Vista. Îţi ia o eternitate să încarci o pagină datorită "ingeniosului" sistem de phising, care cica opreşte viruşii... hai mai lasă-mă cu gogoşile astea! Auzi la ei! Fac pariu că sistemul lor de phising descarcă programe adware.
Depsre windows acum.
Dacă ai calculator de ultimă generaţie, merită să descarci Windows Vista. Dacă nu, las-o baltă, pentru că consumă multă memorie, e mai greu de operat cu el, şi are metode prea dure de protecţie, care nici nu prea funcţionează... să fim serioşi, domle! Ce-i cu lumea asta??
Vă spun eu, tot XP e mai bun ca Vista! (oricare - home edition, professional, service pack). Service Pack-urile nu le-am incercat, eu folosesc XP Home Edition, dar sunt mulţumit de windosul meu.

vineri, 21 martie 2008

Rapid - Steaua, faza suspendării meciului.

Corectitudinea în fotbal - partea 2

Nu am vrut să fie și partea a doua, dar era neapărată nevoie datorită unor faze ce s-au petrecut recent în Liga I. Mă refer desigur la meciul Rapid - Steaua, care ar fi trebuit să fie 1-0 pentru Rapid, dar în final s-ar putea să fie 3-0 pentru Steaua... de ce? Pentru că meciul a fost suspendat în minutul 75 de arbitrul Alexandru Diaconu care a încasat o brichetă metalică în cap de la un suporter rapidist (nu mă luați cu declarațiile de c***t a lui George Copos cum că ar fi fost premeditată treaba și că nu a fost suporter al Rapidului cel care a aruncat. Se știe că suporterii rapidiști sunt niște huligani.
Din nou mai apar speculații cum că s-ar fi suspendat prea ușor meciul. Se poate, nu zic nu. Dar decizia arbitrului a fost corectă. S-a anunțat că dacă se mai aruncă un singur obiect pe teren, se va suspenda meciul, și asta s-a și întâmplat.
Cât despre ce se va face: se rejoacă meciul sau se dă victoria la masă verde pentru Steaua, se va decide Miercuri într-o ședință extraordinară.
Puteți vota în sondaje ce opinii aveți despre acest eveniment.

miercuri, 19 martie 2008

Imnul Vivat România!!!

De azi avem un imn!!! Iată-l:


Online Videos by Veoh.com

O să vin în curând cu un videoclip mai elaborat. Acum nu am avut timp să îl fac cum doream...

Conquiztador - de la cunoștiințe de cultură generală la prostie.

De curând mi-am făcut și eu cont pe Conquiztador, celebrul joc de cultură generală a MediaPro, care a fost îndelung mediatizat, cu reclame și cu tot tacâmul... dar în loc să găsesc cultură generală, pe site am găsit prostie generală. Printre întrebările de cultură generală, te trezești cu chestii de genul: ”cum se zice în Japoneză la...” sau la ce adresa gasim nu știu ce muzeu sau teatru din București, sau cine a fost președinte FRF în nu știu ce perioadă din anii 50.
Și mai e și licitația... licitează omu în ultimele minute, și pe când se bucură crezând că a câștigat și el ceva, pac! 100 de inși votează în ultima secundă!

Deci, domnilor de la Media Pro, să știți că hackerii și-au pus neuronii la treabă și au programe cu care află răspunsul la întrebări, înainte să apară întrebarea pe ecran, pentru ca apoi să câștige necinstit.

Rușine! Rușine! Rușine!

Farsa ”Titanic 2”...

După ce v-am prezentat un film excepțional, ”Restul e tăcere”, am umblat ca nebunul pe net să găsesc informații pentru un nou articol... și am găsit, nu glumă! Pe YouTube circulă un trailer ”Titanic 2”, unde cică îl găsesc pe Jack (care se vroia mort), înghețat pe fundul mării, în apropierea epavei ”Titanicului”, și îș dezgheață. Apoi Jack umblă printr-un New York al viitorului, etc etc.
Singurele chestii care mi-au atras atenția și au șanse să fie cu adevărat din Titanic 2 (dacă există așa ceva), sunt niște faze:
- O fază unde Jack vede la televizor știrea în care se anunță la televizor moartea lui Rose, ultima supraviețuitoare a Titanicului.
- O fază unde cineva îi zice lui Jack: ”Rose is dead.”
- O fază unde arată mormântul lui Rose.

Ulterior am aflat că s-a început filmarea pentru această producție în 2002, dar proiectul a fost anulat. Și Trailerul a fost făcut din mai multe filme a lui DiCaprio (știu de la uniforma de pilot din Catch me if you can...).

Iată și trailerul să vă convingeți singuri.

luni, 17 martie 2008

Restul e tăcere


Sinopsis (Povestea filmului)

Nu-i ușor să ai un tată celebru. Tânărul GRIG este fiul unei vedete a Teatrului Național, acum aproape 100 de ani. Dar propriul său bilanț este oarecum dezamăgitor. Prea scund pentru scenă, prea timid cu femeile, prea excesiv în stilul de viață, fiul e pe cale să comită greșeala capitală, păcatul de neiertat in ochii tatălui: să regizeze un film de cinema! Îl visează ca pe cel mai grandios și mai lung film realizat vreodată. Va fi reconstitutirea fidelă a războiului cu turcii, prin care România își cucerise independența cu 35 de ani în urmă...

LEON, un moșier local atins de deliruri mesianice și auto-proclamat Patron al Artelor, devine finanțatorul întregii afaceri. Tot el devine, pe rând, protectorul lui Grig, dascălul său, părinte substituit, partener necinstit și dușman pe viață. Dar va putea GAUMONDE, compania franceză ce controlează piața cinematografică aproape peste tot în Europa, să accepte competiția cu o producție independentă de o asemenea amploare? Și dacă da, va obține Grig, prin această victorie, respectul tatălui său?

O poveste (în mare parte) adevărată.

Un film în regia lui Nae Caranfil, ”Restul e tăcere” se vrea povestea adevărată a primului regizor de lung metraj din România. Un film excepțional, ce merită într-adevăr văzut.

Trailer:

Despre ”poluțiile” lui Ionuț Dolănescu...

România are probleme cu poluția (Ionuț Dolănescu)


Deci, domnule Dolănescu, mata crezi că România are probleme cu poluția??? De ce? Ați văzut cumva bărbați cu ”urme” pe pantaloni?? Ei, mai uită-te domnule în DEX, să vezi sensurile cuvintelor! Păi m-a pufnit râsul când l-am auzit la Antena 3. Încep să îi dau dreptate lui Gigi Becali cu acele replici dure la adresa postului Antena... mai știți?
Să-mi sugi ... tu cu Dan Voiculescu, cu Oancea și cu toată Antena 1 și cu toți munctiorii de acolo!
... păi are omu dreptate, că ăștia numa porcării bagă la TV. Deci, domnu Dolănescu, să te ajut cu cuvintele:
poluție = s. f. ejaculare spontană (nocturnă), în timpul somnului
POLUARE = vb. I. Tranz. A face ca aerul, apa, mediul de viaţă să devină nocive din cauza materiilor chimice reziduale, a deşeurilor industriale, a gazelor de eşapament etc.; a vicia; a infecta. ♦ Refl. (Despre aer, ape, mediul de viaţă) A deveni nociv, a se vicia
Sursă explicaților: www.dexonline.ro
Sursă citat Dolănescu: Antena 3

duminică, 16 martie 2008

Elena Băsescu, fetița lu Tăticu!

Ei, uite încă una bună! De curând, Elena Băsescu a fost ”aleasă” Secretar General al Tineretului PDL! Ei, na! Aici e clar mâna lu tăticu la mijloc, las că știm noi! Altfel cum putea cineva care nu poate lega două fraze într-un discurs, să ajungă Secretar General al... (LOL era să scriu PCR-ului) tineretului PDL-ului??? Ei, asta-i! La noi orice se poate. Păi dacă ești fata președintelui, poți fi o vacă (nu e vorba de Elena, eu vorbesc în general acuma!), să nu știi să legi două cuvinte când vorbești, să fii varză în politică și tot te face tăticu secretar general al partidului. Păi da cum... doar suntem în Țara lui Papură Vodă, ce vreți??!

Caricaturile lui Mihai Matei pe www.ironic.ro...

1. Tăriceanu Reloaded



2. Elena Băsescu, ”băiata” lui tata!



3. Miorița în versiune mondenă



4.Cine vrea să îl opereze pe Băse...



5. Am găsit-o pe Elodia!!! Nu... e o farsă făcută de ăștia de la OTV!



Vreți mai mult? www.ironic.ro e răspunsul!

vineri, 14 martie 2008

Străzile din România

Am scris acest articol ca să pun paie pe foc în cazul a mai multor probleme legate de străzi:
1. Chestia cu taxa de primă înmatriculare, pe care Tăriceanu nu o vrea scoasă, dar Băse da, e de fațadă. Dacă UE cere, România trebuie să facă! Și ca să își adune din timp alegători, președintele Băsescu The Sailor Man susține această cauză, deși mai mult ca sigur are și el daune financiare de la asta...
2. Se pare că străzile din orașele românești arată mai rău decât cele dintr-un sat european. De exemplu la Turda. Primăria a asfaltat străzile cu vedere spre Calea Victoriei (strada principală), iar pe cele neimportante, din spate le-a lăsat în paragină, pline de gropi și noroaie, de te umplii până-n gât până ajungi acasă. E urâtă de tot situația asta și cred că s-ar putea isca un scandal de proporții dacă nu se face ceva... și să nu tot ceară contribuții financiare pentru asfaltare că noi de-aia plătim impozite! Gata! Punct! Ori ne asfaltează ori mergem la Haga!
Să mai râdem puțin: www.ironic.ro - caricaturi politice!!!

Morala: Mai știți piesa aia de la Vank, cu refrenu ”Cratere ca-n București nici pe lună nu găsești”? Ei bine, morala rezultată din acest articol este o rectificare a acestui refren: „Cratere ca-n România nu găsești în toată galaxia”.

luni, 3 martie 2008

Un om care își face singur dreptate!

Asta da! Aș fi vrut să fi văzut faza aia în direct. Astfel de prezentatori să avem peste tot, să facă ordine! Nu ca la Trădați în Dragoste unde se păruiesc ăia în direct ca nebunii și nu îi potolește nimeni!

Corectitudinea în fotbal.

Am găsit încă un aspect demn de a fi comentat: corectitudinea în fotbal. Duminică 2 martie, seara, am urmărit meciul Steaua - CFR Cluj, arbitrat de un arbitru BUCUREȘTEAN. La început a marcat CFR, apoi Steaua de 2 ori. După aceste goluri, am putut să văd DOUĂ faze la care trebuia acordat penalty oaspeților, dar arbitrul a refuzat, dând corner. La una din faze chiar trebuia eliminat (sau cel puțin avertizat) Zapata, portarul Stelei pentru un fault în careu, dar din nou arbitrul nu a dat cartonaș și a dictat corner pentru CFR. Păi asta vi se pare corect??? Să nu dea 2 penalty-uri și nici cartonaș! Oi fi eu Stelist, dar dacă nu știm câștiga fără să dea Gigi mită arbitrilor, mai bine să nu câștigăm!