joi, 7 august 2008

Gata cu blogul.

Începând de azi, Vivat România... reloaded se mută la adresa www.vivatromania2.blogspot.com . Doar acolo voi mai posta de acum înainte. Asta din cauza unor dificultăţi tehnice. Voi păstra şi acest blog, de dragul articolelor, dar nu voi mai posta decât pe celălalt blog.

luni, 4 august 2008

Serialul Elodia la aniversarea a 200 de episoade...

Dan Diaconescu TV, Oglinda TV... când mă gândesc la aceste posturi TV (destul de rar, de altfel), primul lucru care îmi vine în minte e aşa zisul serial "Elodia", care a ajuns la episodul 200... şi devine din ce în ce mai enervant, reuşind să îmi distrugă nervii. Acum Diaconescu şi Lăzăruş încearcă să găsească un ţap ispăşitor în cazul Elodia, şi îl fac pe puştiu' supranumit "Monstrul din Bacău" (mamă, ce le scoate presa!), să "admită" că el a linşat-o şi pe doamna Cioacă. De fapt toată tevatura asta cu "Monstrul din Bacău" e o porcărie. Părerea mea e că puştiul ăla are probleme psihice şi poate fi influenţat să creadă că el a comis o crimă de care nu e responsabil. Nu ştiu despre cele două fete, poate că le-a ucis el, dar pe Elodia mă cam îndoiesc că a pus laba. În primul rând pentru că alea erau fete tinere, iar Elodia era... între două vârste, să nu zic altfel. De ce naiba s-ar uita Elodia la un puşti ca "Monstrul din Bacău?!". Când am văzut ce prostii pot să spună ăştia de la OTV, am luat o decizie: De acum înainte mă uit la OTV doar câte o secundă pe zi, adică exact cât am nevoie să apăs butonul de la telecomandă ca să schimb canalul... şi aşa vă sfătuiesc şi pe voi să faceţi.

Impresii din vacanţă...

1. Năvodari, raiul câinilor vagabonzi.
Am ajuns la Năvodari, unde am fost cazat la o pensiune... şi cum trebuia să fac ceva ca să treacă timpul, mi-am petrecut serile plimbându-mă prin oraş... şi ceea ce am descoperit a fost şocant! Haite de câini vagabonzi îşi duc traiul prin Năvodari, nederanjaţi de nimeni, liniştiţi, ba chiar, la supermarketul Plus, un domn avea în coş un adevărat arsenal de alimene expirate cu care plănuia să hrănească animalele. La supermarketul Penny, altă surpriză. Vreo 10 câini care-şi făceau veacul în parcare s-au luat după un om care mergea liniştit pe bicicleta lui! Concluzia: Unde-i Băse când ai nevoie de el?!
2. Mamaia văzută de sus!
După isprava cu câinii vagabonzi, am fost vădit impresionat de staţiunea Mamaia... pe care am văzut-o în mare parte din Telegondolă. Dacă mergi la Mamaia musai trebuie să faci o tură cu Telegondola! De acolo poţi vedea o parte a litoralului, lacul Sutghiol, Aqua Magic (unde te împuşti când auzi cât costă un bilet) şi drumul principal din Mamaia în care domină comercianţii ambulanţi. Ceea ce mi-a displăcut a fost drumul cu taxiul înapoi spre Năvodari, căci acolo kilometrul costă, nu glumă!
Marea a fost excelentă, dacă nu luăm în considerare tonele de alge şi meduze aduse la mal de valuri.
3. Mici de 1 metru la Dealu' Negru!
Azi, pe drum spre casă, am poposit la Dealu' Negru, unde miroase a mititei timp de kilometrii întregi. Şi nu orice fel de mititei, ci d-ăia lungi, cel puţin cât trei mici normali (exagerez în titlu, nu sunt chiar de 1 metru)... şi acolo au mai mult decât mici... găseşti şi cârnaţi, şi bere... deci ce mai aştepţi?! Sună-ţi soţia, zi-i că pleci în delegaţie la serviciu, şi la mici cu tine!